Software
5) De docent toont aan dat hij kan werken met elektronische leeromgeving, portfoliosoftware, (leerling gerelateerde) administratieve systemen van de school.
Deze indicator is lastig omdat ik hier nog helemaal geen ervaring mee heb gehad tot het derde leerjaar. Het CSG Liudger werkt met Shera als elektronische leeromgeving. Omdat ik stagiair was vond men het niet nodig om mij hiervoor inloggegevens te verstrekken ook uit privacy beleid. Op Shera zijn ook van de leerlingen ontwikkelingsperspectieven te vinden die voor alle docenten inzichtelijk zijn. Andere middelen waar de school mee werken zijn: Foleta (exclusief voor teamleiders),som (voor leerlingsadministratie). Cijfers etc moest ik doorgeven aan mijn coach die altijd bij mij in de buurt was.
Toch weet ik wel het een en ander van leeromgevingen. Veel scholen werken met magister bijvoorbeeld. Verder weet ik wel hoe om te gaan met elektronische leeromgevingen. De werkgever waarbij ik in dienst ben werkt met Aysist bijvoorbeeld (afbeelding 11). Dit werkt eigenlijk precies hetzelfde als een elektronische leeromgeving van een onderwijsinstelling. Daarnaast is blackboard ook een electronische leeromgeving van de NHL Hogeschool.
Ver
afbeelding 11: elektronische leeromgevingen
Daarnaast is dit portfolio een voorbeeld van een portfoliosoftware. Toch heb ik nog een gemaakt die ik via sites heb aangemaakt. Deze is op de afbeelding 12 te zien. Vanwege de privacy is deze niet openbaar gemaakt.